Arhiva aktuelnosti
SLOGAN
Градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић посетио је сa својим сарадницима лесковачки Центар за социјални рад. Том приликом, представљен је извештај о раду ове установе у претходној години.
Удружење родитеља и наставника "Партнерски за образовање" је у својим просторијама обележило шест година постојања и рада. Приказан је филм о активностима које су спроводили у претходних шест година и пројектима које су реализовали, и обележавању је присуствовао градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановић са сaрадницима, као и бројне званице које учествују или су на неки начин допринеле раду удружењa. Захвалнице су уручене свима који су у пртеклих шест година помогли и учестовали у раду Удружења. Завалница је уручена и Центру за социјлни рад Лесковац, за подршку развоју услуга социјалне заштите.
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković održao je drugi po redu sastanak sa direktorima svih centara za socijalni rad u Srbiji, kako bi na zajednički način definisali planove i prioritete u radu ovih institucija u narednom periodu.
U Leskovcu je od 23. do 24.02.2023. godine, u organizaciji Udruženja pravnika socijalne zaštite “Argument” i Komore socijalne zaštite Republike Srbije, održana Nacionalna konferencija pod nazivom “Festival prava i socijalne zaštite 2023.” sa temom “Zaštita ljudskih prava”. Konferenciju je otvorio gradonačelnik grada Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović a učesnicima konferencije su se obratili i državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Miomir Đorđević i Ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Mirko Janić. Predavači na skupu, bili su Igor Jurić, direktor Centra za nestalu i zlostavljanu decu, Jelena Stojanović, zamenica Zaštitnika građana, Nebojša Nikolić, predsednik Udruženja “Vitezovi osmeha”, kao i koordinatori sekcija Udruženja pravnika socijalne zaštite “Argument”. Skupu je prisustvovao i predsednik Komore socijalne zaštite Republike Slovenije, Vilko Kolbil. Na skupu je učestvovao oko 250 stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije.
У Центру за социјални рад Лесковац 20.и 21.04.2023. године одржана је акредитована обука „успостављање и развијање услуге породични смештај за одрасла и старија лица и лица са инвалидитетом“. Обуке су одржале колегинице из ЦСР Стара Пазова, Дајана Костић, соц. радник и Злата Бјелић, дипл. правник. Обуци је присуствовало 26 стручних радника Центара за социјални рад из Пчињског, Јабланичког, Топличког и Нишавског округа.
Дана 28.04.2023. гoдине, у Нишу је одржан акредитовани тренинг за запослене у социјалној заштити, под називом “Mеђусобно јаки за изазов сваки” у организацији Удружења грађана “Витезови осмеха”. Тренинг је био такмичарског карактера, а у конкуренцији 6 тимова, победио је тим ЦСР Лесковац. Поред 10 бодова за обнову лиценце, тим ЦСР Лесковац је као награду добио и апарат за кафу “SILVER CREST”.
У организацији локалне самоуправе града Лесковца, данас је на градском Тргу обележен 15. мај Међународни дан породице. Светски дан породице представља дан када се посебна пажња посвећује значају ове јединице друштва као једне од најважнијих творевина цивилизације. Учешће у овој прелепој активности, узели су и стручни радници Центра за социјални рад Лесковац који су разговарали са нашим суграђанима на тему породицe, а деци делили балоне и осмехе.
U Leskovcu u organizaciji CSR Leskovac, dana 16.05.2023.godine održan supervizijski sastanak na temu “Zaštita prava lica sa mentalnim teškoćama - zakonski okvir i izazovi u organizovanju zaštite ovih lica u praksi”. Pored stručnih radnika - supervizora iz Centara za socijalni rad sa teritorije Jablaničkog, Nišavskog, Pirotskog i Pčinjskog upravnog okruga, sastanku su prisustvovali stručni radnici Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srbije, Ljiljana Popović i Snežana Ronić.
Centar za socijalni rad Leskovac
Informator Početna | O nama | Prava i usluge | Propisi | Zaposleni | Izveštaji | Javne nabavke | Galerija | Kontakt