Arhiva aktuelnosti
SLOGAN
Dana 10.2.2022. god. CSR Leskovac su posetili predstavnici Severne Kosovske Mitrovice i Zubinog Potoka na čelu sa zamenicom gradonačelnika Severne Kosovske Mitrovice Adrijanom Hodžić i stručni radnici Sigurne kuće u Zubinom Potoku. Poseta je organizovana u okviru projekta uspostavljanja i unapređenja saradnje u oblasti socijalne zaštite sa posebnim osvrtom na Sigurne kuće, a za posetu Leskovcu i našem Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici su se opredelili jer su naš grad mapirali kao primer dobre prakse kada je realizacija ove usluge socijalne zaštite u pitanju. Tokom posete sastali su se sa gradonačelnikom Leskovca dr sci. med. Goranom Cvetanovićem, obišli Centar za socijalni rad i Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici. Grad Leskovac u potpunosti finansira rad Sigurne kuće, a u rekonstrukciju i adaptaciju samog objekta konstantno se ulažu značajna sredstva, od njenog otvaranja do danas. Poslednje ulaganje bilo je u 2021. godini, a tom prilikom uloženo je 2,1 milion dinara u zamenu stolarije, a ukupna ulaganja lokalne samouprave u ovaj objekat iznose oko 10 miliona dinara..
Udruženje pravnika socijalne zaštite ARGUMENT i Komora socijalne zaštite u saradnji sa Centrom za socijalni rad Leskovac dana 24.i 25.02.2022.godine, organizovali su stručni skup, tj. Nacionalnu konferenciju pod nazivom ,, Odgovorni prema građanima,, Učesnicima skupa obratili su se: Zoran Pašalić- Zaštitnik građana Milka Milovanović Minić- državni sekretar ministarstva za brigu o porodici i demografiju, Mirko Janić- državni sekretar ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Dragan Vulević, Sandra Perić- Direktor Komore socijalne zaštite i Tatjana Prijić, zamenica poverenika za rodnu ravnopravnost. Skupu je prisustvovalo oko 250 stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije.
Dana 22.3.2022. god. u prostorijama CSR Leskovac održan je okrugli sto pod nazivom “Poteškoće u određivanju granica ovlašćenja stručnih radnika centra za socijalni rad u radu sa korisnicima” Na okruglom stolu su prisustvovali supervizori iz Leskovca, Vranja, Vlasotinca, Crne Trave, Aleksinca, Niša i predstavnici Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.
Deca bez roditeljskog staranja koja se nalaze u hraniteljskim porodicama zahvaljujući Centru za socijalni rad, uz veliku podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grada Leskovca, otišla na letovanje 10 dana u Paraliji. „Centar ovu aktivnost organizuje 15 godina. 35 mališana iz hraniteljske porodice idu na druženje u poznatom grčkom letovalistu Paralija. Deci je obezbeđena lekarska pratnja, spasioci, sa njima će krenuti i hranitelji, koji putuju o svom trošku. Skromnu podršku pružićemo podelom majica, kako bi im ostala neka uspomena sa ovog putovanja, obezbeđeni su i lanč paketi, neophodna medicinska sredstava i lekovi – kazao je direktor Centra Predrag Momčilović.
Centar za socijalni rad Leskovac