Galerija
SLOGAN
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Udruženje osiguravača Srbije proglasili su danas 100 najboljih radnika u svakoj od oblasti u nadležnosti Ministarstva i dodelili im novčane nagrade u vrednosti od 10.000 dinara. Među 100 nagrađenih je i naša kolegenica Todorka Tomović – Toška, socijalna radnica Centra za socijalni rad Leskovac.
Poseta tima VLADE REPUBLIKE SRBIJE Centru za socijalni rad Leskovac radi sagledavanja toka implementacije pilot projekta "Bebo dobro dosla na svet" - 2 faza. Elekronsko podnošenje i priznavanje prava na roditeljski dodatak kroz elektronsko umrežavanje na platformi e- uprave i e- zup-a Opste bolnice Leskovac, Maticne službe Leskovac, Decije zaštite Leskovac i Centra za socijalni rad Leskovac.
Dana 12. januara 2018. godine gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović posetio je danas Centar za socijalni rad u Leskovcu i time postao prvi gradonačelnik koji je ikada posetio ovu ustanovu. Centar za socijalni rad u Leskovcu jedan je od tri najuspešnija u Srbiji u 2017. godini‚ a Todorka Tomović, zaposlena u Centru, ponela je titulu najbolјeg socijalnog radnika u državi.
Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, posetila je Prihvatiliše za žene i decu žrtve nasilja u porodici u utorak, 16. januara 2018. godine, koje je zahvalјujući sredstvima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izgradilo letnjikovac i igralište za decu, a u cilјu pobolјšanja uslova socijalnog stanovanja u sigurnim kućama. Prof. dr Zorana Mihajlović je zahvalila direktoru Centra za socijalni rad, rukovodiocu i stručnom timu Prihvatilišta na posvećenoj brizi o ženama i deci žrtvama nasilјa, istakavši da samo koordiniranom saradnjom svih nadležnih institucija možemo adekvatno da pomognemo ženama i sprečimo dalјe porodično nasilјe.
Nakon Brestovca i Vučja, u Grdelici je otvorena kancelarija Centra za socijalni rad. Ova kancelarija važna je za stanovnike Grdelice i okolnih mesta, s obzirom na to da više neće morati da putuju u Leskovac radi ostvarivanja prava iz oblasti socijalne zaštite. Otvaranju kancelarije prisustvovao je gradonačelnik Leskovca, dr Goran Cvetanović, pohvalivši ovu ustanovu koja daje veliki doprinos pobolјšanju socijalne zaštite u lokalnoj zajednici, istakavši da je Leskovački Centar za socijani rad jedna od tri najbolјe ustanove ovog tipa u Srbiji.
Centar za socijalni rad i Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici Leskovac, zahvaljuju se Forumu žena Gradskog Odbora SNS-a Leskovac na donaciji ličnih stvari za žene i decu koja se nalaze na smeštaju u Prihvatilištu a posebnu zahvalnost upućujemo predsedniku Gradskog Odbora dr Goranu Cvetanoviću na doniranom stolu za stoni tenis koji je takođe namenjen korisnicima Prihvatilišta.
Sastanak direktora Centara za socijalni rad Jablanickog okruga sa namerom unapredjenja dosadašnje saradnje, međusobnih kompetencija kao i usaglašavanja budućih zajedničkih strateških pravaca delovanja. Sastanci ce se održavati jednom mesečno.
Dana 23.2.2018. godine održana je obuka za stučnjake Centra pod nazivom “Postupanje centara za socijlani rad u slučajevima nasilja u porodici i nasilja nad ženama u partnerskim odnosima”. Voditelji obuke: Načelnik u Sektoru za brigu o deci i porodici u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragan Vulević i Vladan Jovanović.
Sastanak sa saradnicima kabineta potpredsednice Vlade i predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorane Mihajlović održan je 6.3.2018. godine, Tema sastanka je konkurs za dalјe unapređenje uslova u Sigurnim kućama u cilјu podizanja kvaliteta usluge zbrinjavanja i zaštite žena i dece žrtava nasilјa u porodici i partnerskim odnosima.
Dana 7.3.2018. godine predstavnici Udruženja hranitelјa „Sunce”, povodom Osmog marta, poklonili su čestitke korisnicama usluga Ustanove za odrasla i starija lica Leskovac, koje su napravila deca u hranitelјskim porodicama na jučerašnjoj stvaralačko–crtačkoj radionici u Centru za socijalni rad Leskovac, pod nazivom „U susret Osmom martu”.
Udruženje hranitelјa „Sunce”, Centar za socijalni rad Leskovac i Ninđucu klub „Buđinkan” Leskovac, priklјučili su se međunarodnom događaju „Sat za našu planetu 2018.“ Svetske organizacije za prirodu (eng. WWF - World Wide Fund for Nature).
U sklopu realizacije Projekta „Podrška lokalnoj integraciji interno raseljenih lica i izbeglica iz bivše Jugoslavije“, koji Amity realizuje pod pokroviteljstvom UNHCR-a, 30. marta 2018. održali smo prvi radni sastanak sa predstavnicima osam, od ukupno deset Centara za socijalni rad, uključenih u Projekat, među kojima je CSR Leskovac. Predstavnici svih 8 CSR su se složili da je Projekat značajan za ciljnu grupu, kao i da su Centri za socijalni rad oduvek pružali podršku i interno raseljenim licima i izbeglicama, te da je dobro što će moći još više da im se posvete u okviru saradnje na realizaciji ovogodišnjeg Projekata.
Uniformisanje službenih lica obezbedjenja-samozaštite Centra za socijalni rad Leskovac u skladu sa Pravilnikom o izgledu i sastavnim elementima uniforme. Službena lica obezbedjenja-samozaštite Centra i Centar za socijalni rad kao ustanova socijalne zastite lincencirani su za samozaštitu u skladu sa Zakonom o privatnom obezbedjenju.
Beograd, 24.04.2018 godine Narodna banka Srbije; Međunarodna konferencija: "Reformama do unapređenja sistema socijalne zaštite - iskustva Republike Poljske i Republike Srbije.
U Leskovcu je dana 17. i 18. maja 2018. god održana obuka u Centru za stručno usavršavanje pod naslovom “Identifikatori za prepoznavanje trgovine ljudima” u organizaciji Centra za zaštitu trgovine ljudima Beograd i Lokalnog kordiinacionog tima za borbu protiv trgovine ljudima.
Dana 24.05.2018. godine na Vlasinskom jezeru u vili “Best” održana je prezetacija kompanije Telekom i nihove palete usluga i proizvoda poslovnim korisnicima
Stručni radnici Centra prisustvovali su stručnom skupu na temu “Aktuelni trenutak u razvoju socijalne zaštite” u organizaciji Asocijacijacije centara za socijalni rad Srbije, Udruženјa stručnih radnika socijalne zaštite Srbije i Komore socijalne zaštite, održanom u Vrnjačkoj banji u Hotelu „ZEPTER“ u periodu od 22.5.2018. godine do 23.5.2018. godine.
Dana 29.05.2018. god u Centru za socijalni rad Leskovac obavljeni su zavrsni dogovori sa hraniteljima oko predstojece realizacije letovanja dece na hraniteljstvu u mesecu julu u prelepom grckom letovalistu Nei Pori. Jos jedna aktivnost na koju smo jako ponosni ali i prepoznatljivi kao Centar za socijalni rad u Republici Srbiji.
U periodu od 7.5.2018. god. do 11.5.2018. god. obavljene su posete štićenicima na smeštaju u ustanovama socijalne zaštite.
Dana 7. juna 2018. godine u Centru za socijalni rad Pirot održana je fokus grupa sa ciljem razmene iskustava profesionalaca.
Dana 7. Juna 2018. godine grupa učenika srednje Hemijsko tehnološke škole u Leskovcu pohađala je završnu 9. radionicu u okviru projekta Prevencija rodno zasnovanog nasilja u partnerskim odnosima mladih. Projekat su u prethodna 3 meseca sprovodili Udruženje profesionalaca u obrazovanju i učenju „APEL” iz Leskovca i Savet za bezbednost grada Leskovca uz podršku Misije OEBS-a. Kroz radionice koje su se bavile različitim temama u vezi sa nasiljem, učenici srednjoškolskog uzrasta iz ove škole, stekli su potrebno znanje i veštine da prepoznaju i da se izbore sa prvim znacima nasilja u partnerskim vezama.
Predstavnici Centra za socijlani rad Leskovac na XVIII Susretima zaposlenih u socijalnoj zašititi Republike Srbije “Čanj” 2018. godine.
Najava predstojeceg letovanja dece na hraniteljstvu u Grcku u organizaciji Centra za socijalni rad Leskovac na jutarnjem programu TV Leskovac.
Povodom godinu dana rada Vlade RS i Ministarstva gradjevine, saobraćaja i infrastrukture Potpresednica Vlade prof. dr Zorana Mihajlović priredila je multimedijalnu prezentaciju svog ministarstva i tom prilikom uručila auto sedišta u vidu donacije Sigurnim kućama zajedno sa Agencijom za bezbednost saobraćaja RS.
Centar za socijalni rad Leskovac je, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, organizovao besplatno letovanje za decu iz hraniteljskih porodica. Sinoć je u grčko letovalište Nei Pori otputovalo dvadesetoro dece, a druga grupa od 26 deteta polazi za desetak dana. Sa decom putuju hranitelji i stručni radnici Centra koji sami finansiraju odlazak. Mališanima je obezbeđena lekarska pratnja, škola plivanja, kao i spasioci koji će brinuti o njihovoj bezbednosti. Decu je sa svojim saradnicima i zaposlenima u Centru za socijalni rad ispratio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Stručnjaci Centra su učestvovali na obuci u organizaciji udruženja „Amity“ pod pokroviteljstvom UNHCR-a u Prokuplju, 05. jula 2018. godine. Tema obuke: “Program osnovne obuke za izradu plana mapiranja i izlaska na teren u cilju identifikacije najisključenije dece sa smetnjama u razvoju“.
Centar za socijalni rad Leskovac je, uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, organizovao besplatno letovanje za decu iz hraniteljskih porodica. Dana 12.7.2018. godine u grčko letovalište Nei Pori otputovala je i druga grupa od 26 deteta. Sa decom putuju hranitelji i stručni radnici Centra koji sami finansiraju odlazak. Mališanima je obezbeđena lekarska pratnja, škola plivanja, kao i spasioci koji će brinuti o njihovoj bezbednosti.
U okviru projekta "Podrska lokalnoj integraciji izbeglih lica iz bivse Jugoslavije i interno raseljenih lica" koji zajedno realizuju udruzenje gradjana snaga prijateljstva AMITY iz Beograda, Ministarstvo za rad, zaposljavanja, boracka i socijalna pitanja i deset Centara za socijalni rad medju kojima i nas Centar, uz finansijsku podrsku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, danas su nam u posetu dosli predstavnici udruzenja i tom prilikom donirali tehnicku opremu (racunar i stampac). U okviru ovog projekta, angazovan je strucni radnik u nasem Centru koji ce biti fokusiran u svom radu na ove posebno osetljive i ranjive drustvene grupe.
Najava realizacije zajedničkog projekta udruženja građana APEL i Centra za socijalni rad Leskovac na RTS-u. Do kraja oktobra ove godine Sigurna kuća u Leskovcu trebalo bi da dobije novu ogradu, a planira se i rekonstrukcija stepeništa na ulazu, za šta je Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izdvojilo nešto manje od milion dinara.
Dana 7.8.2018. godine u sklopu posete gradu Leskovcu, prredstavnici Zastitnika gradjana sa saradnicima iz Udruzenja za reviziju pristupacnosti razgovarali su sa predstavnicima nadleznih organa grada o obezbedjivanju pristupacnosti objekata javne namene za osobe sa invaliditetom, starije i druge gradjane sa teskocama u kretanju. Ovom prilikom posetili su i nas Centar za socijalni rad i bili i prilici da sagledaju postojece stanje pristupacnosti ustanove ali i da se upoznaju sa predstojecim velikim investicionim aktivnostima Centra za socijalni rad koje ce dovesti do ispunjavanja najstrozijih standarda u oblasti pristupacnosti ali do novih resanja u priblizavanju Centra za socijalni rad gradjanima u skladu sa savremnim informaticko - tehnickim i organizacionim dostignucima.
U cilju daljeg unapredjenja kvaliteta stanovanja korisnika, poceli su radovi u Prihvatilistu za zene i decu zrtve porodicnog nasilja "Sigurna kuca", po zajednickom projektu Udruzenja APEL iz Leskovca i Centra za socijalni rad Leskovac koji se finansira sredstvima Ministarstva gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture.
U sklopu podizanja opsteg kvaliteta zivota i zdravlja na radu zaposlenih Centra za socijalni rad Leskovac, danas je organizovana besplatna kontrola vida. Hvala neizmerno ljudima iz Sanioptika.
Leskovac, 14.09.2018. god. - Jos jedna uspesno realizovana akreditovana obuka profesionalaca Centara za socijalni rad iz Jablanickog, Pcinskog i Pirotskog okruga u Centru za socijalni rad Leskovac. Tema ovog puta "Centar za socijalni rad u postupcima sa inostranim elementima", predavac nama dragi, postovani i veoma cenjeni kolega g-din Zoran Mirosavljevic.
Od 3. do 5. oktobra 2018. godine je u Pragu održana redovna godišnja konferencija Evropske mreže za rad sa počiniocima nasilja (WWP EN). CSR Leskovac je ispred OPNA (Nacionalne mreže za tretman počinilaca nasilja u porodici) imao svog predstavnika na ovom međunarodnom događaju. Učestvovali su predstavnici 54 organizacija iz 27 evropskih zemalja.
Leskovac, 17.10.2018. god. - Gradonacelnik Leskovca dr Goran Cvetanovic u posetu Sigurnoj kuci i konferencija za novinare povodom zavrsetka rekonstrukcije stepenista i ograde Sigurne kuce kroz realizaciju zajednickog projekta udruzenja gradjana APEL iz Leskovca i Centra za socijalni rad Leskovac sredstvima Ministarstva gradjevinarstva, saobracaja i infrastrukture Republike Srbije.
U organizaciji Centra za socijalni rad ''Sveti Sava'' i Komore socijalne zaštite, u Oficirskom domu u Nišu, danas su počeli tradicionalni Oktobarski susreti u socijalnoj zaštiti. Ovaj značajni stručno-naučni skup i ove godine je okupio veliki broj eminentnih stručnjaka iz oblasti socijalnog rada, pravosuđa, organa državne uprave i različitih domena nauke. Na ovim susretima, bio je iznet obiman opus radova, saopštenja, stručnih prikaza i diskusija, kojima se multidisciplinarno obrađivala tema skupa ''Roditelјstvo, dar, teškoća, šansa''.
Leskovac, 04.10.2018. god. - Povodom obelezavanja decije nedelje koja se ove godine odvija pod sloganom "Moje je pravo da zivim srecno i zdravo - za odrastanje bez nasilja", u saradnji pripremno predskolske grupe vrtica "Bambi" iz Leskovca i Centra za socijalni rad Leskovac, organizovana je poseta dece Sigurnoj kuci u Leskovcu. Deca su kao poklon korisnicima donela garderobu i igracke. Zahvaljujemo se vrticu "Bambi" na svim osmesima koji su obojili danasnji dan i bezbriznosti koju su uneli u nas dom, jer je to ono sto najvise nedostaje zenama i deci zrtvama porodicnog nasilja.
U okviru decije nedelje malisani Predskolske ustanove "Vukica Mitrovic" Leskovac iz vrtica "1001 radost" podarili su predivne poklone svojim vrsnjacima korisnicima usluge Prihvatilista za zene i decu zrtve porodicnog nasilja - Sigurna kuca Leskovac. Ovom prilikom im se Centar za socijalni rad i Sigurna kuca, u ime svih nasih korisnika, zahvaljuju na pokazanoj neizmernoj humanosti, covekoljublju i empatiji jos od malih nogu. Hvala vam decice!
Dana 8.10.2018. godine u Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici interna kontrola Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je izvrsila uvid u realizaciju projekta “Rušenje, rekonstrukcija i izgradnja stepenišnih krakova, dela armirano-betonskog temelјa sa postavlјanjem nove ograde u Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilјa u porodici – Sigurna kuća” i izrazila zadovoljstvo povodom postignutih rezultata.
Ministarstvo za rad, zapošlјavanje, boračka i socijalna pitanja je Cenru za socijalni rad doniralo sredstva u visini od oko 5,5 miliona dinara u sklopu procesa unapređenja rada ustanove kao i stvaranja preduslova za digitalizaciju i automatizaciju procesa rada. Opremu, kuplјenu ovim sredstvima čini 45 računara poslednje generacije, 34 skenera, 48 štampača, 2 android računara. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je danas posetio ovu instituciju i tom prilikom istakao da je Centar za socijalni rad jedna od najvažnijih institucija u polјu socijalne zaštite građana jeste Centar za socijalni rad koji obavlјa poslove kojima se obezbeđuje ostvarivanje prava građana. Lokalna samouprava se stalnim ulaganjima u Centar neprestano trudi da pobolјša njegovo poslovanje i razvije njegove kapacitete.
Centar za socijalni rad Leskovac