Galerija
SLOGAN
Dana 23.10.2017. godine realizovan je seminar na temu “Unapređenja položaja Romkinja“ u realizaciji Udruženja Romkinja OSVIT. Seminiaru su prisustvovali i stručni radnici Centra za socijalni rad Leskovac.
Idući u korak sa novim trendovima i inovacijama Centar za socijalni rad Leskovac realizovao veoma značajan projekat uvođenja direktne optičke mreže koja će umnogome olakšati i ubrzati proces rada.
Leskovački gimnazijalci i učenici Tehnicke skole “Rade Metalac” svoju prvu nagradu šporet Smederevac, osvojenu na takmičenju “Izadji mi na teglu”, poklonili socijalno ugroženoj porodici uz podrsku Centra za socijalni rad.
Održan je dvodnevni seminar „Komunikacija i poslovno ponašanje“ na kome su učesnici proširili znanja o poslovnoj komunikaciji na svim nivoima. Seminar je održan 14.11. i 15.11. 2017. godine, u "Klubu za stara i odrasla lica, Leskovac". Seminar sprovodi udruženje za unapređenje kvalitea života "Sinergija", Leskovac, u okviru realizacije projekta "Edukativni i savetodavno - terapijski program unapređenja kvaliteta socijalnih usluga u Leskovcu i okolini". Projekat finansira Grad Leskovac.
Unapredjenje zdravstvene i socijalne zaštite kao i položaja u društvu boraca i ratnih vojnih invalida - Vranje 17.11.2017. godine
Finansijskom podrškom Ministarstva za rad zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Centar za socijalni rad Leskovac obezbedio je preko potrebno terensko vozilo marke Dacija Daster 4x4 1.5 dci. Vrednost nabavljenog novog tereskog vozila iznosi 2.134.800,00 din. Ovim su u velikoj meri unapredjeni uslovi Centra za terenski rad i mogućnosti da se u svakoj situaciji reaguje blagovremeno i pruži kvalitetna socijalna zaštita našim gradjanima. Zato se jos jednom zahvaljujemo ministru gospodinu Zoranu Djordjeviću i pomoćniku ministra gospodinu Milošu Jankoviću koji su imavi veliko razumevanje za potrebe Centra kada je u pitanju terenski rad ali i za sve teritorijalne specifičnosti grada Leskovca u pogledu velikog teritorijalnog prostranstva, velikog broja naselja, teritorijalnu razudjenost, i raznovrsnost konfiguracije terena.
Dvodnevni trening na temu “Procena rizika u programima rada sa počiniocima nasilja“ održan u Beogradu u periodu od 27-28.11.2017. god. Dana 29. novembra 2017. godine održan je stručni sastanak čiji je cilj unapređenje programa rada sa počiniocima nasilja i usklađivanja njihovog sprovođenja sa Istambulskom konvencijom.
Održan stručni skup na temu: “Zaštita najboljeg interesa dece u visokorizičnim razvodima roditelja, izazovi Centra za socijalni rad i Savetovališta za brak i porodicu”
„Integrisani odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama”, bila je tema okruglog stola održanog 8.12.2017. godine, u organizaciji NVO “Žene za mir”.
Centar za socijalni rad Leskovac je za geronto domaćice koje rade u službi Pomoć u kući po prvi put obezbedio adekvatne uniforme za rad na terenu.
Dana 12.12.2017. godine u prostorijama CSR Leskovac održan zajednički sastanak sa predstavnicima UNICEF-a, Fondacije za otvoreno društvo i stručnih radnika Centra za socijalni rad Leskovac, na temu „Rane intervencije za decu i njihove porodice“ u sklopu realizacije projekta „Analiza stanja za odojčad i malu decu sa smetnjama u razvoju u Srbiji“.
Tribinu na temu Leskovac protiv trgovine ljudima, u organizaciji Visoke poslovne škole Leskovac održali su članovi Lokalnog koordinacionog tima za zaštitu žrtve trgovine ljudima – Grad Leskovac, Dragana Tepavac – Policijski inspektor PU Leskovac i Predrag Momčilović – dipl. pravnik CSR Leskovac
Dana 12.12.2017. godine u prostorijama CSR Leskovac održan zajednički sastanak sa predstavnicima UNICEF-a, Fondacije za otvoreno društvo i stručnih radnika Centra za socijalni rad Leskovac, na temu „Rane intervencije za decu i njihove porodice“ u sklopu realizacije projekta „Analiza stanja za odojčad i malu decu sa smetnjama u razvoju u Srbiji“.
Centar za socijalni rad u Leskovcu je organizovao tradicionalnu novogodišnju akciju podele paketića deci bez roditelјskog staranja i deci iz socijalno ugroženih porodica. Zahvaljujemo se gradonačelniku Goranu Cvetanoviću i svim donatorima i želimo da pozovemo sve pojedince, privrednike, udruženja i institucije da prepoznaju važnost ulaganja u dalji razvoj socijalne zaštite i usluga u zajednici u cilju dobrobiti građana grada Leskovca.
ZAHVALJUJEMO SE NA DONACIJAMA!!!
Aleks obuća D.O.O. Auto Srbija Autostop Interior ALSIKO DOO Bata – Đ Bogi 777 BVG – Komerc D.O.O. Bagdala Leskovac DCP Hemigal Drvoprodukt Kocić D.O.O. Falke D.O.O. Jugprom Leskovac Kompleks Apostolović Mateks Mesokombinat-promet Leskovac
METAL KOMERC LESKOVAC Mitić-Plast Nevena AD Leskovac Osnovni Sud Odbor za rodnu ravnopravnost grada Leskovca Phoenix Pharma d.o.o Predsednik Osnovnog suda u Leskovcu Miodrag Janković Restoran Koliba Leskovac Spin supermarket Leskovac Swimtravel Leskovac Todorović Leskovac Zlatan Trag ZDRAVLJE AD LESKOVAC
Centar za socijalni rad Leskovac