Galerija
Napredni treninzi za rad sa seksualnim i rodnim manjinama i njihovim porodicama u sistemu socijalne zaštite u organizaciji asocijacije “DUGA”
Centar za socijalni rad u Leskovcu dobio je novi automobil „OPEL ASTRA Sedan“, koji će u značajnoj meri olakšati realizaciju redovnih zadataka ove ustanove. Vrednost vozila je 1.580.000 dinara sa PDV-om i troškovima carine, a sredstva je obezbedilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
SLOGAN
Centar za socijalni rad u Leskovcu je organizovao tradicionalnu novogodišnju akciju podele paketića deci bez roditelјskog staranja i deci iz socijalno ugroženih porodica. Zahvaljujemo se gradonačelniku Goranu Cvetanoviću i svim donatorima i želimo da pozovemo sve pojedince, privrednike, udruženja i institucije da prepoznaju važnost ulaganja u dalji razvoj socijalne zaštite i usluga u zajednici u cilju dobrobiti građana grada Leskovca.
ZAHVALJUJEMO SE NA DONACIJAMA!!!
“Martini Vesto” Leskovac Veletrgovina „Zlatan Trag“ Orion D.O.O. Ekspert Stil D.O.O. Protestantska evanđeoska crkva – zajednica roma (crkva pod šatorom) ABC D.O.O. Aleks obuća D.O.O. Auto servis Todorović Zdravlјe Aktavis Erste banka (upošljenici ekspoziture Leskovac) Alfa plam Falke D.O.O.
Dunav osiguranje Jugprom Leskovac DCP Hemigal Metla komerc Bata – Đ Mateks Autostop Interior Drvoprodukt Kocić D.O.O. BVG – Komerc D.O.O. W – KARGOLES D.O.O. „Bogi 777“ Mesokombinat-promet Leskovac METAL KOMERC LESKOVAC
„Auto Strale Plus“ d.o.o. Leskovac „Swimtravel“ Leskovac Protestantska evanđeoska crkva duhovni centar Leskovac Mlin „PADEZ“ D. Bunibrod “DODY SHOP” Leskovac Predsednik Osnovnog suda u Leskovcu Miodrag Janković Destilerija Trivulesk Leskovac KUD „Abrašević“ ansambl narodnih pesama i igara LKC Phoenix Pharma d.o.o Leskovački kulturni centar “Lesko-TEX”
Snimak sa podele paketića
Podrška supervizorima - održana 16.3.2017. godine u prostorijama Centra za socijalni rad Leskovac
Renovirane i adaptirane prostorije pisarnice, prijemne kancelarije i arhive.
Dom kulture iz Pečenjevca, već dvadeset godina, na Vlasinskom jezeru organizuje likovnu koloniju „Na krilima mašte“ koja okuplja talentovanu decu iz Jablaničkog okruga. Prostorije Centra ukrašene učeničkim radovima ovogodišnje likovne kolonije.
Centar za socijalni rad Leskovac će pružiti podršku timu srednjoškolaca „5 Core“ u razvoju android aplikacije za prevođenje znakovnog jezika. Tim će učestvotati na takmičenju „MET Mobile Challenge“ Univerziteta „Metropolitan”, čiji je partner kompanija „Microsoft“.
Poseta stručnjaka Centra Domu za decu i omladinu "Stanko Paunović“ u Negotinu
U Centru za socijalni rad u Leskovcu je uvedena ekološka i energetski efikasnija LED rasveta.
U hotelu “Izvor” u Aranđelovcu održana je druga radionica pod nazivom „Koordinacija i saradnja jedinica lokalne samouprave i organa državne uprave u sprovodjenju politike u oblasti socijalne zaštite“. U radionici su učestvovali i stručni radnici Centra za socijalni rad Leskovac.
Održan je seminar u Vranju na temu učešća institucija sistema socijalne zaštite u obezbeđivanju podrške migrantima, a u kontekstu rešavanja migrantske krize u Srbiji. Seminar zajednički organizuju Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Republike Srbije i Misija Međunarodne organizacije za migracije u Srbiji. Seminaru su prisustvovali i stručnjaci Centra za socijalni rad u Leskovac.
Dana 20.04.2017. godine u organizaciji Komore socijalne zaštite, u Leskovcu je održana tribina pod nazvom „Etičke dileme u socijalnoj zaštiti“. Tribini je prisustvovala direktorka Komore Srbijanka Đorđević i članovi Etičkog odbora Vladimir Antić i Predrag Momčilović. Učesnicima tribine je predstavljen Kodeks profesionalne etike kao deo regulatornog mehanizma u očuvanju i unapređenju sistema kvaliteta sistema u socijalnoj zaštiti.
U Centru za socijlani rad u Leskovcu je od 22.04.2017. do 26.04.2017. godine realizovana obuka geronto-domaćica po akreditovanom programu obuke „Program osposobljavanja za obavljanje poslova geronto-domaćica“ u organizaciji Agencije za pružanje usluga pomoći u kući „NANA S.V.“ Beograd.
Stručni radnici Centra su dana 27.4.2017. godine prisustvovali dvodnevnom seminaru “Forenzički tretman lica mesta kod nasilja u porodici i krivičnih dela iz oblasti polnih sloboda” u organizaciji Nacionalnog kriminalističko-tehničkog centra.
Leskovački Centar za ekonomiku domaćinstva i Centar za socijalni rad su dana 28.4.2017. godine potpisali ugovor o poslovno – tehničkoj saradnji kojim su i zvanično potvrđeni dogovori o zajedničkom aktivnom participiranju u osnaživanju žena i dece, žrtava porodičnog nasilja.
Sajam socijalne zastite održan u Nišu 4.5.2017. godine na temu “Razvoj usluga u zajednici - zajednicki put u buducnosti”.
Dana 24.4.2017. godine održan je seminar na temu „Strateško i akciono planiranje“ održan u Vrnjačkoj Banji
Stučnjaci Centra su 25. aprila 2017. godine u Obrenovcu učestvovali u radu okruglog stola na temu: Intersektorska saradnja u primeni Protokola za zaštitu dece od zlostavljanja i zanemarivanja, u organizciji međunarodne humanitarne organizacije SOS Dečija sela.
Evropska mreža za samostalni život proglasila je 5. maj Dan samostalnog života, sa ciljem ukazivanja pažnje na potrebe primene člana 19. Međunarodne konvencije o pravima osoba sa invaliditetom. Posebna pažnja usmerena je na samostalni život osoba sa invaliditetom i njigovu uključenost u lokalnu zajednicu.
Stručni radnici Centra za socijalni rad pružaće volonterske usluge pravne i psihosocijalne pomoći našim sugrađanima kojima je navedena pomoć potrebna. Te usluge će pružati psiholog, pedagog i pravnik Centra za socijalni rad, svake srede u Omladinskom klubu grada u periodu od 17 do 19 sati, ali uz predhodnu i obaveznu prijavu korisnika na telefon, meil ili lično u Kancelariji za mlade koja se nalazi u zgradi „Osmospratnici“ na prvom spratu. U Kancelariji za mlade otvoren je call centar svakog radnog dana za prijavu zainteresovanih volontera i korisnika usluga Volonterskog centra na broj telefona 016/216-961.
Dana 19.5.2017. godine u prostorijama CSR Leskovac održana je obuka na temu ,,CENTAR ZA SOCIJALNI RAD U POSTUPCIMA SA INOSTRANIM ELEMENTOM ". Program je akreditovan i namenjen je pravnicima u oblasti socijalne zaštite radi podizanja njihovih kapaciteta i angažovanja na polju Međunarodno privatnog,Međunarodno javnog i Porodičnog prava, adekvatne saradnje sa nadležnim organima u ostvarivanju međunarodno pravne pomoći , kao i učestvovanja u sudskim postupcima (vanparničnom,parničnom i izvršnom).
Donacija Bratislava Stankovića i Franka Dulde detetu bez roditeljskog staranja
Dana 23.5.2017. godine potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je ugovore o realizaciji projekata u oblasti socijalnog stanovanja Ministarstvo je podržalo projekat Udruženja “Apel” Leskovac kojim će se izgraditi mobilijar u dvorištu Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici.
Na Divčibarama je održan stručni skup na temu: "Pravci razvoja sistema socijalne zastite"
U periodu od 29.05 do 31.05.2017. godine u hotelu „Izvor” u Aranđelovcu, održana je druga radionica pod nazivom “Koordinacija i saradnja jedinica lokalne samouprave i organa državne uprave u sprovođenju politika u oblasti socijalne zaštite”. Radionici su prisustvovali stručni radnik Centra za socijalni rad Leskovac i predstavnici Grada Leskovca.
Za decu iz hraniteljskih porodica Centar za socijalni rad u Leskovcu je i ove godine obezbedio besplatno letovanje. Dve grupe dece će letovati u Nei Poriju uz pratnju hranitelja. Njima su obezbeđeni i lekarska pratnja, škola plivanja kao i spasioci koji će brinuti o bezbednosti dece.
Poseta predstavnika Komore socijalne zaštite 11.7.2017. godine. U okviru posete održan je sastanak sa stručnim radnicima Centra za socijalni rad. Predstavnici Komore su posetili Centar za socijalni rad, Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici i Ustanovu za odrasle i starije u Leskovcu
Sastanak Asocijacije centara za socijalni rad, strukovnog udruzenja, profesionalne asocijacije zaposlenih i granskih sindikata. Sastanak je odrzan u Gerontoloskom centru u Jagodini 10.7.2017. godine
Realizacija projekta “Unapređenje primene vaspitnih naloga” u organizaciji stručnjaka Centra za socijalni rad “Sveti Sava” iz Niša.
Najavna konferencija sa temom “Letovanje za decu iz hraniteljskih porodica” održana je u prostorijama Centra za socijalni rad u Leskovcu dana 30.6.2017. godine
Gostovanje direktora Centra za socijalni rad Leskovac Bobana Ilića i pedagoga Marije Stamenković u emisiji “Jutarnji program” Televizije Leskovac dana 29.5.2017. godine. Tema gostovanja je realizacija aktivnosti Centra za socijalni rad u proteklom peridu u skladu sa planom i programom rada Centra i realizija novih projekata iz oblasti socijalne zaštite.
Jutarnji program TV Leskovac Jutarnji program TV Leskovac
Udruženje profesionalaca u obrazovanju i učenju “Apel” iz Leskovca u saradnji sa Centrom za socijalni rad realizuje projekat “Mobilijar za decu” u prihvatilištu za žene i decu, žrtve porodičnog nasilja. Vrednost projekta je oko miliona dinara, a Ministarstvo za gradjevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu učestvuje sa 950.000 dinara. Izvodjač radova je JKP “Grdelica”. Radovi na mobilijaru su otpočeli 20.7.2017. godine, predvidjen rok za završetak radova je septembar tekuće godine.
VESTI TV 4S 20.07.2017
Nekada i sada, nakon zavrsetka radova na preuredjenju sobe za vidjenje u kontrolisanim uslovima u zgradi CSR Leskovac. Pored sada izmenjenog enterijera, soba je opremljena IPC kamerom najnovije generacije sa audio-video zapisom, obezbedjuje dvosmernu audio kominikaciju sa kontrolnom sobom u kojoj se sve beleži na računaru i prati realizacija viđenja na velikom LCD TV od strane profesionalaca Centra. Soba je klimatizovana i povezana sa PU Leskovac, odakle se nadgleda iz komandne sobe.
U sklopu daljeg podizanja nivoa bezbednosti, kako stranaka tako i zaposlenih, dana 5.8.2017. godine u Centru za socijalni rad Leskovac su postavljena METAL DETEKTOR VRATA. Veliku zahvalnost za to dugujemo Gradonacelniku dr Goranu Cvetanovicu i lokalnoj samoupravi koja je finasirala nabavku istih.
Gradski većnici su dana 22.8.2017. godine jednoglasno usvojili Odluku o izboru programa/projekata organizacija i udruženja iz oblasti socijalne zaštite koji ce se finansirati iz sredstava namenskog transfera u 2017. godini. Udurženje profesionalaca u obrazovanju i ucenju "APEL" iz Leskovca u saradnji sa Centrom za socijalni rad realizovaće sledeće projekte: o Savetovalište za brak i porodicu o Prevencija rizicnog ponašanja mladih o Tretman za rad sa muškarcima pociniocima nasilja u partnerskim odnosima
VESTI Televizija Protokol K-1 Leskovac 23.8.2017. god. Tema: Savetovalište za brak i porodicu Leskovac VESTI Televizija Protokol K-1 Leskovac 24.8.2017. god. Tema: Prevencija rizicnog ponašanja mladih VESTI Televizija Protokol K-1 Leskovac 28.8.2017. god. Tema: Tretman za rad sa muškarcima počiniocima  nasilja u partnerskim odnosima
Nakon Brestovca, kancelarija Centra za socijalni rad počela je sa radom i u Vučju, a njeno otvaranje izuzetno je važno za meštane jer će svoja prava iz oblasti socijalne zaštite moći da ostvare na jednom mestu, bez potrebe da dolaze u Leskovac. Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je otvaranje ovakve kancelarije najavio i u Grdelici.
VESTI Televizija Protokol K-1 Leskovac 9.9.2017. god.
U četvrtak 7.septembra je u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju održana obuka u organizaciji Urduženja "Reformator". Obuci pod nazivom "Samoprocena po kontrolnim listama organizacija socijalne zaštite za smeštaj lica" prisustvovali su zaposleni u Centrima za socijalni rad iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga.
Zahvaljuci Vladi Republike Srbije i Gradu Leskovcu u Centru za socijalni rad -Leskovac ugradjen je sistem PANIK TASTERA u cilju daljeg podizanja nivoa bezbednosti i sigurnosti kako korisnika tako i zaposlenih Centra.
Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine grada Leskovca iz budžeta koji je opredeljen za rad i aktivnosti Odbora, a povodom Dečije nedelje, izdvojio je 60.000 dinara za kupovinu sredstava za ličnu higijenu, za korisnike Prihvatilišta za žene i decu žrtve porodičnog nasilja.
Završeni radovi na projektu “Mobilijar za decu žrtve porodičnog nasilјa u Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilјa u porodici – Sigurna kuća” koji realizuje Udruženje profesionalaca u obrazovanju i učenju “Apel” iz Leskovca u saradnji sa Centrom za socijalni rad Leskovac. Projekat je finansiran od strane Ministarstva gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Grada Leskovca i donatora. Izvodjač radova je JKP “Grdelica”.
Dana 10.10.2017. god. u Centru za socijalni rad održan je seminar "Pomoć pomagačima"u okviru realizacije projekta "Edukativni i savetodavno - terapijski program unapređenja kvaliteta socijalnih usluga u Leskovcu i okolini". Projekat sprovodi udruženje za unapređenje kvaliteta života"Sinergija", Leskovac, a finansira Grad Leskovac.
Dnevni list - DNEVNIK JUGA 11.10.2017
Povodom dana grada Leskovca, 11. oktobra, održana je svečana sednica Skupštine grada u Narodnom pozorištu. Zaslužnim pojedincima i kolektivima, ovom prilikom, uručene su novčane nagrade, pohvale i medalјe Pohvalu je dobio i Centar za socijalni rad za ostvarene rezultate u oblasti socijalne zaštite i doprinos sveukupnom poboljšanju kvaliteta socijalne zaštite.
Povodom “Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima", Lokalni koordinacioni tim za borbu protiv trgovine ljudima Leskovac, u utorak 17.10.2017. godine, sa početkom u 12.00 časova, u velikoj sali Skupštine grada Leskovca, organizovao je tribinu pod nazivom ,,Leskovac protiv trgovine ljudima“.
Oktobarski susreti
“Од 20 – 21. октобра, у хотелу “Тами Резиденс” одржани 22. октобарски сусрети у социјалној заштити. Стручни скуп је посетило преко 300 слушалаца и 22 излагача. Tema skupa: “Odogovri na potrebe korisnika - profesionalni izazovi”
Centar za socijalni rad Leskovac