Podela paketića deci bez roditeljskog staranja i deci korisnika novčane socijalne pomoći
Aktivnosti udruženja hranitelja “Sunce”
Distirbucija pomoći u naturi (ogrevnog drveta) korisnicima jednokratne pomoći u organizaciji Koridori Srbije grad Leskovac i CSR Leskovac
Održan sportski forum u Leskovcu u organizaciji “Foruma mladih sa invaliditetom”
Potpisivanje protokola o saradnji CSR Leskovac i pojedinačnih nosioca aktivnosti
Sastanak u organizaciji Centra za socijalni rad i Nacionalne službe za zapošljavanje u Leskovcu sa negovateljicama i geronto domaćicama na temu formiranja hraniteljskih porodica za odrasla i starija lica
Seminar u organizaciji Autonomnog ženskog centra: „Nevidljivi svedoci i dvostruke žrtve: Veza između nasilja prema ženama i zlostavljanja dece“
Galerija
Tribina u organizaciji Centra za socijalni rad Leskovac i Centra za socijalni rad “Sveti Sava“ Niš – Savetovalište za porodicu. Nasilje u partnerskim odnosima – „Tretman počinilaca nasilja u partnerskim odnosima“ - nova usluga u socijalnoj zaštiti na regionalnom nivou
Zaposleni u CSR Leskovac učestvovali su u istraživanju u okviru projekta „Integrisani odgovor na nasilje nad ženama u Srbiji“. Tema istraživanja je institucionalni odgovor na nasilje nad ženama i devojčicama u porodici i operacionalizacija i primena koncepta dužne pažnje.
Održan sastanak upravnog odbora ASOCIJACIJE CENTARA SRBIJE
Poseta Centru za socijalni rad grada Novog Sada.
Dana 24.03.2015. god. u Kragujevcu je potpisan sporazum o formiranju Nacionalne mreže za rad sa počiniocima nasilja u porodici. Sporazum su potpisali predstavnici Centara za socijalni rad iz Leskovca, Kragujevca, Niša, Kruševca, Čačka, Beograda, Novog Sada, Subotice i nevladine organizacije Krizni centar za muškarce. Novoformirana mreža nosi naziv OPNA (Odgovornost, Počinilac, Nasilje, Alternativa).
Postavljanje sistema video nadzora u Centru za socijalni rad Leskovac i Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici. Sistem je povezan sa Policijskom upravom u Leskovcu. Soba za održavanje ličnih odnosa između roditelja i dece u kontrolisanim uslovima opremljena je sistemom za nadgledanje.
Završena je prva faza radova na Prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici u Leskovcu.
Stručnjaci CSR Leskovac prisustvovali su promociji Kodeksa profesionalne etike za zaposlene u socijalnoj zaštiti Pčinjskog i Jablaničkog okruga, održanoj u Vranju 29.5.2015. godine.
U periodu od 4.6. do 10.6.2015. godine obavljene su posete štićenicima na smeštaju u ustanovama socijalne zaštite. Stručnjaci CSR Leskovac posetili su: o Dom za lica ometena u mentalnom razvoju “Srce u jabuci”, Jabuka o Dom za lica ometena u mentalnom razvoju, Tutin o Dom za lica sa oštećenim vidom “Zbrinjavanje” - Pančevo o Ustanovu za odrasle i starije „Gvozden Jovančićević“, Veliki Popovac
Dana 10.06.2015. god. u prostorijama CSR Leskovac održan je stručni skup na temu: “Razmena iskustava o primeni sporazuma o saradnji na lokalnom nivou nadležnih subjekata u zaštiti žrtava nasilja u porodici”.
U periodu od 11.6. do 12.6.2015 u prostorijama CSR Leskovac održan je seminar u organizaciji Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima: “Fenomen trgovine ljudima i položaj žrtava trgovine ljudima”.
Redovne aktivnosti Udružnja hranitelja “Sunce” - poseta manastiru Sveti Stefan u Lipovcu i Soko Banji.
Asocijacija centara za socijalni rad Srbije i Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja organizovali su stručni skup na Divčibarama.
ZAHVALJUJEMO NA DONACIJAMA!!! •Kompanija SBB donirala je TV novije generacije i paket za praćenje programa digitalne televizije. •SZR “VIN” Nomanica donirla je trpezarijski sto kao i stočić za dnevni boravak •MATEKS d.o.o. Leskovac - donirao je krevet, 4 dušeka i jedan set posteljine i štep deke Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim donatorima i da pozovemo sve pojedince, privrednike, udruženja i institucije da prepoznaju važnost ulaganja u prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici.
U prostorijama Centra održana je tribina pod naslovom “Pravna pomoć i zagovaranje - pristup pravima i borba protiv diskriminacije roma” u organizaciji nevladine organizacije PRAXIS.
ZAHVALJUJEMO NA DONACIJAMA !!! Salon nameštaja „4M“ Leskovac - Ugaona garnitura Stolarsko trgovinska radnja "BELI BOR" - Klub stočić i 6 trpezarijskih stolica “Bata Đ”, Leskovac - Kauč „Tranzit-komerc“ d.o.o., Leskovac - Trpezarijska vitrina “DIT`S“ Leskovac – Ormar, set noćnih ormarića i 8 setova posteljine, jastuka i štep deka „Drvoprodukt Kocić“ DOO – Strojkovce – 4 kreveta Donacije su namenjene prihvatilištu za žene i decu žrtve nasilja u porodici.
Povodom završetka opremanja prostorija Prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici, Centar za socijalni rad je uručio zahvalnice donatorima i ustanovama zaslužnim za realizaciju projekta. Zahvalnicu je dobio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kao i sledeći donatori: „Serbia Broadband - Srpske kablovske mreže" d.o.o. Beograd „VIN” Nomanica bb, Leskovac „MATEKS“ d.o.o. Leskovac „4M“ Leskovac "BELI BOR" Leskovac „Bata Đ” Leskovac „Tranzit-komerc“ d.o.o. Leskovac „DIT`S“ Leskovac „Drvoprodukt Kocić“ DOO Друштвена организација Форум жена СНС „Breza“ d.o.o. Svilajnac „Mita“ Leskovac „Dobrić“ Leskovac „Telekm Srbija“ a.d. Beograd „Globus“ Leskovac
Vesti televizije K-1
ZAHVALJUJEMO NA DONACIJAMA !!! “Bane komerc” DOO - Kumaerevo “ELDI” DOO - Niš Donacije su namenjene opremanju prihvatilišta za žene i decu žrtve nasilja u porodici. Zahvaljujući nesebičnim donacijama prihvatilište je blagovremeno opremljeno električnim grejnim telima najnovije generacije.
Savetovalište za brak i porodicu namenjeno je: - osobama koje doživljavaju bračnu i porodičnu krizu, - imaju teškoće u roditeljskom funkcionisanju, - preispituju odluku o razvodu braka, imaju konflikte u procesu razvoda braka i nakon razvoda, - deci koji potiču iz ovih porodica, - adolescentima sa problemima u ponašanju Savetodavno-terapijske usluge koje će savetovalište pružati su individualna, partnerska i porodična psihoterapija i savetovanje i savetovanje putem elektronske pošte. Usluge će pružati porodični terapeut/specijalni pedagog, porodični savetnik/pedagog. Sve usluge savetovališta su besplatne. Radno vreme Savetovališta je: PONEDELJKOM I ČETVRTKOM u vremenskom intervalu od 15-17h u prostorijama CSR Leskovac, ul.Koste Stamenkovića br.6. Rad sa klijentima se može zakazivati lično,telefonom ili putem e-mail-a: savetovalisteleskovac@gmail.com Telefon za zakazivanje razgovora :064 4732644
SAVETOVALIŠTE ZA BRAK I PORODICU CSR L E S K O V A C
ZAHVALJUJEMO NA DONACIJAMA !!! U znak zahvalnosti za saradnju i donatorstvo na unapređenju kvaliteta života dece bez roditeljskog staranja Darku Diniću dodeljena je zahvalnica. Darko Dinić je donirao desetodnevni aranžman za letovanje u Grčkoj detetu na smeštaju u hraniteljskoj porodici.
Dana 3.10.2015. god. u prostorijama CSR Leskovac realizovan je Edukativni program “Primena instituta hipoteke u socijalnoj zaštiti”. Autori i realizatori programa su Vukota Vlahović iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije i Zoran Mirosavljević, rukovodilac Odeljenja Obrenovac Gradskog centra za socijalni rad u Beogradu.
„TRANSPORT AD“ LESKOVAC „W-KARKOLES“ DOO LESKOVAC „ELEKTRO SVETLOST“ LEBANE „VANAS“ DOO BORČA „BANE KOMERC“ DOO KUMAREVO „NEW BACOM“ DOO LESKOVAC „LENANA STIL“ LESKOVAC „AUTOSRBIJA“ DOO LESKOVAC „FENIX“ LESKOVAC APOTEKA „ANA“ LESKOVAC „SPORTSKI GRAD“ DOO LESKOVAC „SPIN“ MINI MARKET LESKOVAC „RADO MED“ LESKOVAC „NEVENA COLOR“ DOO LESKOVAC „MLEKARA GLOŽANE“ DOO
APOTEKA „MEDIKA“ LESKOVAC „METAL PROMET“ LESKOVAC „METAL KOMERC“ DOO VINARCE UTR „STEFANELLY“ LESKOVAC TR „HROMA“ LESKOVAC STR „VOĆA, POVRĆA I ŠUMSKIH PLODOVA“ VINARCE MENJAČNICA „KING“ LESKOVAC „ANJA 98-LE“ DOO LESKOVAC „ALISA“ DOO LESKOVAC
„GUMAPROMET“ DOO LESKOVAC „BIBAC 1“ LESKOVAC „KASTORIJA TRON“ LESKOVAC „CENTROUNION“ DOO LESKOVAC „EXPORT-IMPORT METAL KOMERC“ DOO LESKOVAC „SAN MARKO“ LESKOVAC „GEODETSKI BIRO OBRADOVIĆ“ LESKOVAC PICERIJA „KING“ LESKOVAC
Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim donatorima i da pozovemo sve pojedince, privrednike, udruženja i institucije da prepoznaju važnost ulaganja u dalji razvoj socijalne zaštite i usluga u zajednici u cilju dobrobiti građana grada Leskovca.
ZAHVALJUJEMO SE NA DONACIJAMA!!!
“Oktobarski susreti u socijalnoj zaštiti” Niš 2015 Tema skupa:“Deca i mladi kao deo sistema, zaštita ili sekundarna traumatizacija”
Dana 17.10.2015. u Narodnom pozoristu u Leskovcu obelezen je Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima u organizaciji lokalnog tima za borbu protiv trgovine ljudima u kome je CSR Leskovac uzeo aktivno učešće.
Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima
Udruženje za unapređenje kvaliteta života „Sigergija“ je u novembru 2015. godine u prostorijama Centra za socijalni rad realizovalo obuku za očuvanje psihofizičkog zdravlja upošljenika Centra. Realizaciju programa POMOĆ POMAGAČIMA podržava gradska Uprava za društvene delatnosti. Cilj je poboljšanje kvaliteta usluga korisnicima kroz kroz očuvanje psihofizičkog zdravlja upošljenika Centra za socijalni rad.
Lokalni koordinacioni tim  za borbu protiv trgovine ljudima
Odlukom Gradskog veća grada Leskovca učenici osnosvnih i srednjih škola iz materijalno ugoženih porodica sa područja grada Leskovca dobili su potvrde kojima će moći da podignu po 5.000 dinara za kupovinu udžbenika. Pomoć ugroženima je obezbeđena iz budžeta Grada Leskovca u ukupnom iznosu od 6.000.000 dinara.
Petnaest porodica koje se bave prikupljanjem sekundarnih sirovina dobilo je tricikle u okviru projekta „Dalja podrška sakupljačima sekundarnih sirovina“ nevladine organizacije „Porečje“ iz Vučja, uz podršku Doma kulture Roma i Centra za socijalni rad Leskovac.
Nevladina organizacija Praxis održala je okrugli sto „Pravna pomoć i zagovaranje - pristup pravima i borba protiv diskriminacije Roma“ u sredu 25.11.2015. godine u sali Centra za socijalni rad u Leskovcu.
Savetovalište za brak i porodicu Prihvatilište za žene i decu  žrtve nasilja u porodici
Međunarodni dan osoba sa invaliditetom, obeležen je nizom aktivnosti koje za cilj imaju da ukažu na potrebu da se osobe sa invaliditetom što više uključe u socijalni i ekonomski život. Moto ovogodišnjeg obeležavanja Svetskog dan osoba sa invaliditetom je inkluzija, pristupačnost i osnaživanje. Međunarodni dan osoba sa invaliditetom održava se pod sloganom "Za život bez barijera".
Nagrada "Čovek godine", koju dodeljuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, dodeljuje se u cilju pružanja podrške i isticanja pojedinaca koji su svojim radom doprineli unapređenju socijalne zaštite. Nagrade su dodeljene u pet kategorija: zaposlenom u centru za socijalni rad - Zoranu Mirosavljeviću zaposlenom u ustanovi socijalne zaštite za smeštaj dece i mladih - Draganu Roloviću zaposlenom u ustanovi socijalne zaštite za smeštaj odraslih i starijih lica - Vladici Stanojeviću penzioneru koji je bio zaposlen u sistemu socijalne i porodične zaštite - Radmili Mitrović hranitelju - Jeleni Ametović
Povodom jubileja, 60 godina postojanja Gradske organizacije gluvih i nagluvih lica, održana je Svečana akademija u Kulturnom centru. Leskovačka organizacija „GOGNL“ broji 175 aktivnih gluvih i nagluvih osoba sa teritorije čitavog Jablaničkog okruga. Ovom prilikom dodeljena je zahvalnica Centru za socijalni rad Leskovac za doprinos u radu organizacije “GOGNL” kao i afirmaciji gluvih i nagluvih lica.
Tradicionalna dodela novogodišnjih paketića deci bez roditeljskog staranja i deci korisnika novčane socijalne pomoći u organizaciji CSR Leskovac. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo svim donatorima i da pozovemo sve pojedince, privrednike, udruženja i institucije da prepoznaju važnost ulaganja u dalji razvoj socijalne zaštite i usluga u zajednici u cilju dobrobiti građana grada Leskovca.
ZAHVALJUJEMO SE NA DONACIJAMA!!!
„ABC“ Leskovac „Forum žena SNS“ „Dunav osiguranje“ Leskovac „Metla komerc“ Leskovac Protestantska Evandjeoska crkva Leskovac „Eko Plast“ Leskovac Minisarstvo RZS „Multitek“ Leskovac „Mala vaga“ Leskovac „Zdravlje aktavis“ Leskovac
„Mitić plast“ Leskovac „BIM tekstil“ Leskovac Autoservis „Todorović“ D. Jajna „Porr-Werner Weber“ „Primanova“ Leskovac „Infodata“ Leskovac I pojedincima: Stanković Bratislavu i Stojiljković Mirjani
SLOGAN
Centar za socijalni rad Leskovac