Arhiva aktuelnosti
SLOGAN
Danas su udruženja gluvih i nagluvih, slepih i slabovidih i udruženje partnerski za obrazovanje uz podršku grada Leskovca i gradonačelnika dr. Gorana Cvetanovića, deci korisnika usluga ovih udruženja, uručili novogodišnje paketiće. Zahvaljujući uspešnoj saradnji Centra za socijalni rad i organizacija iz oblasti socijalne zaštite uspešno je sprovedena ova akcija uz poštovanje svih epidemioloških mera . Ove godine, zbog epidemiološke situacije, podela je bila drugačija nego lane, ali su se deca obradovala sadržinom bogatih paketića koje je obezbedila kompanija ALSIKO iz Vučja. Inače ova kompanija i njen vlasnik Čedo Magazin, svake godine obezbeđuje paketiće za decu sa potrebama za dodatnu podršku.
Porodica je prirodno okuženje za rast i razvoj svakog deteta. Ima nažalost okolnosti kada je detetu uskraćena mogućnost da odrasta uz svoje biološke roditelje. Mnogo je razloga koji dovode do toga. Naša je odgovornost da u takvim okolnostima koje ćesto mogu da budu ugrožavajuće za dete obezbedimo adekvatne uslove za rast, razvoj kao i napredak dece u podržavajućoj porodičnoj sredini. Hraniteljstvo i usvojenje je šansa da ova deca dobiju porodicu, a Vi priliku da pomognete nekom detetu za čiji život, razvoj i budućnost postajete najznačajniji. Ništa nije lepše i vrednije od dečje sreće i blagostanja, ništa nije bolnije od njihove suze, tuge i razočarenja... Zato smo tu mi koji na sve načine pokušavamo da ih činimo srećnim a samo po jedan dečiji osmeh od svakog deteta omogućava nam da idemo dalje... Slađana Kostić, pedagog supervizor
I ove godine grad Leskovac je obezbedio 30.000 pakete za penzionere i socijalno ugrožene. Od ukupnog broja, Centar za socijalni rad Leskovac je korisnicima prava na novčanu socijalnu pomoć i prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica podelio ukupno 2.100 paketa. Po najavi gradonačelnika Leskovca dr Gorana Cvetanovića, ova aktivnost postaće tradicionalna.
Dana 15.04.2021. godine, kompanija ,,AUTOSTOP interiors,, iz Leskovca donirala je Centru za socijalni rad Leskovac, 1000 pamučnih zaštitnih maski za korisnike sa evidencije Centra. Ovo je samo još jedna u nizu donacija kompanije ,,AUTOSTOP interiors,, usmerena ka korisnicima Centra za socijalni rad Leskovac. Naime ova kompanija svake godine obezbedi 100 novogodišnjih paketića za decu bez roditeljskog staranja, više puta je donirala opremu za Prihvatilište za žene i decu žrtve nasilja u porodici, kao i opremu za same žrtve. Ovom prilikom se zahvaljujemo kompaniji ,,AUTOSTOP interiors,, na društvenoj odgovornosti.
Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu u prisustvu zaposlenih, predstavnika lokalne samouprave, Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva za brigu o porodici i Zaštitnika građana, korisnika i zvanica Centar za socijalni rad obeležio je šest decenija postojanja. Direktor Centra Predrag Momčilović uručio je priznanja pojedincima i institucijama koje su pomogle rad Centra za socijalni rad Leskovac.
Za dane vikenda, 5. i 6. juna 2021. godine u organizaciji i prostorijama Centra za socijalni rad Leskovac, održana je obuka za stručnjake organa starateljstva iz Leskovca na temu ,, preventivni i korektivni nadzor u zaštiti prava dece u primarnoj porodici”. Obuku su održali dipl. soc.radnik Ružica Jelisavac iz Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu i dipl.pravnik i dipl.spec.pedagog Vukota Vlahović, viši savetnik u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju. Obuci je prisustvovao 21 stručni radnik Centra za socijalni rad Leskovac.
Centar za socijalni rad Leskovac