Galerija
SLOGAN O nama O nama O nama Prava i usluge Prava i usluge Prava i usluge Propisi Propisi Propisi Galerija Galerija Galerija Kontakt Kontakt Kontakt Početna Početna Početna Zaposleni Zaposleni Zaposleni Izveštaji Izveštaji Izveštaji Javne nabavke Javne nabavke Javne nabavke
Nedelja solidarnosti sa osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju - prvih 50 godina. Projekat koji je podržalo Ministarstvo za rad zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja. Okrugli sto na temu: „Zaštita osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju - izazovi svakodnevnog života“ održan 22.10.2018. godine u Centru za stručno usavršavanje u Leskovcu.
Sastanak indireknih korisnika iz sistema socijalne zaštite s Ministrom Zoranom Đordjevicem  i njegovim saradnicima i predstavnicima trezora oko predstojećeg prelaska na ISIB sistem finansijskog poslovanja održan 22.10.2018. godine u Gerontološkom centru Beograd.
Dana 24.10.2018.godine u zgradi opštine održana je prezentacija rezultata istraživanja “ISHRANA DECE U ROMSKIM NASELJIMA I PROBLEM NEUHRANJENOSTI” koje je sprovedeno tokom 2017/18 godine u romskoj zajednici u Leskovcu i još nekoliko gradova u Srbiji.   Rezultate su prezentovali predstavnici istraživačkog tima organizacije SeCons – grupe za razvojne inicijative. Prezentacija se organizovala u okviru projekta "Sve za decu: mobilizacija zajednice za podršku razvoju romske dece u najranijem detinjstvu" koji u gradu Leskovcu realizuje organizacija "Romska obnova, saradnja i alternativa-ROSA" uz podršku UNICEF-a.
U okviru redovnog plana aktivnosti Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu, a na osnovu iskazanih potreba centara za socijalni rad, u Beogradu je, od 16. do 19. oktobra ove godine, realizovana obuka „Vođenje slučaja u centru za socijalni rad“. Obuci su prisustvovali i radnici CSR Leskovac.
Leskovački kulturni centar, 25.10.2018. godine. Svečani program povodom 50 godina postojanja i rada Urduženja za pomoć MNRO Leskovac. Udruženje je dodelilo zahvalnicu CSR Leskovac za dugogodišnju saradnju i podršku.
Prvi godišnji sastanak lokalnih timova za borbu protiv trgovine ljudima u organizaciji Medjunarodnog komiteta spasa (IRC), organizovan sa ciljem podrske institucijama u jačanju strateškog okvira i mehanizama za odgovor na trgovinu ljudima.
Realizaciju obuka za stručnjake iz centara za socijalni rad i drugih ustanova socijalne zaštite po akreditovanom programu obuke na temu ,,Nasilje nad starim osobama, specifičnosti, prezentovanje i strategije prevencije’’. Projekat realizuje Udruženje Amity iz Beograda, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, uz finansijsku podršku Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice.
Zahvaljujemo se na donaciji firme Autostop Interiors-a iz Leskovca na humanoj donaciji garderobe deci bez roditeljskog staranja. Ovom prilikom želimo da pozovemo sve pojedince, privrednike, udruženja i institucije da prepoznaju važnost ulaganja u dalji razvoj socijalne zaštite i usluga u zajednici u cilju dobrobiti građana grada Leskovca.
Centar za socijalni rad Leskovac